Arv av Matthew Lopez
Översättning: Jonas Brun
Regi: Carl Johan Karlson
Scenografi: Magdalena Åberg
Kostym: Jasminda Asplund Blanco
Mask och peruk: Johan Lundström och Frida Ottosson
Ljus: Åsa Frankenberg
Musik: Christoffer Karlsson

Medverkande:
Samuel Astor
Markus Berg
Kicki Bramberg
Maurits Elvingsson
David Fukamachi Regnfors
Thomas Hanzon
Johan Holmberg. m fl

 

En episk och mångfacetterad heldagsföreställning i två delar där vi möter ett antal homosexuella män i New York i dag. Här möts den yngre generationen som lever ett liv i relativ frihet – och den äldre som överlevde både AIDS-epidemin och ett samhälle fullt av förtryck.

I ett roligt, sorgligt och ärligt samtal försöker männen berätta om sina liv, ge en slags kollektiv lägesrapport och undersöka allt det ouppklarade som de tidigare aldrig satt ord på, allt för att kunna gå vidare. Ska de bara njuta av alla friheter eller måste de fortsätta kämpa? Hur hanterar man sin historia, hur läker man istället för att brinna upp?

Pjäsen är direkt inspirerad av E.M. Forsters roman Howards End, och nämns också ofta som en arvtagare till Angels in America, Tony Kushners omfångsrika pjäs (som även blivit tv-serie)som utspelar sig i New York under den brinnande AIDS-epidemin. Arv hade urpremiär i London 2018 och belönades med en rekordlång rad priser, bland annat för bästa nyskrivna pjäs. 2019 hade den premiär på Broadway, där den bland annat belönades med fyra Tony Awards.